שאלות ותשובות

כאשר בית המשפט מאשר הסכם אשר מוגש בפניו, מלבד העובדה כי הוא מאשר שהצדדים מבינים על מה הם חותמים, הערכאה השיפוטית יכולה אף לבחון את חוקיות ההסכם ו/או את עקרונות הצדק אשר טמונים בהסכם ובעצם “לראות” מה צופן העתיד. ישנם מקרים שבהם בית המשפט/ בית הדין הרבני, יבטל סעיף אשר מפלה את אחד הצדדים להסכם ו/או נוגד את תקנת הציבור.

מידע נוסף אודות הסכם ממן ניתן לקבל באתר המשרד כאן

מידע נוסף אודות גירושין ניתן לקבל בעמד הבא

מידע נוסף אודות איזון משאבים ניתן למצוא כאן

בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973 ( סעיף 2 לחוק), הרי שהסכם ממון מקבל את תוקפו המשפטי עם אישורו בערכאה השיפוטית, בין אם בבית המשפט לענייני משפחה ובין אם בבית הדין הרבני. חובה זו חלה על פי החוק, שכן יש בכך כדי להראות על העובדה שהצדדים עשו הסכם זה מתוך רצון חופשי והבנה לכלל ההשלכות.

ישנם מצבים, כפי שהוכר גם בפסיקה, כי חתימה על ההסכם בין הצדדים בלבד, יש ותביא לאישור בדיעבד ברגע שישנו קרע בין בני הזוג.

נחתן לקרוא בהרחבה בנושא הסכם ממון בלחיצה על הקישור הבא   בנוסף ניתן לקרוא בעניין איזון משאבים בין בלחיצה על קישור זה איזון משאבים

אין כל מניעה להגיש תביעה לגירושין וגם תביעה כספית/ חוזית, ובמקרה שלך- תביעה לכתובה. לפי תיאור העובדות שהעלית הרי שהגשת התביעה לגירושין על ידי האישה אינה מותירה אותך בלא כלום בתביעה לכתובה. במידה ואכן תוכיחי לבית הדין הרבני כי חווית השפלות ולבסוף נזרקת מבית הבעל בבושת פנים- הרי שתהיי זכאית לפיצוי כספי ע”ח הכתובה.

ניתן לקרוא בנוסף על פיצויי כתובה כאן

מידע נוסף באשר להליך גירושין ניתן למצוא כאן

לפי התיאור שלך הרי שמדובר במצב שבו יש עילה לפיה האישה אינה זכאית לכתובה בשל העובדה כי היא נחשבת “אישה מורדת”. על האישה התובעת תחול חובת ההוכחה להוכיח כי היא זכאית לקבל כתובתה, וכאשר יש בידך את העתקי המסרונים אתה תוכל לחשוף את פרצופה האמיתי ולהראות שהיא בגדה בך או פעלה בניגוד לנורמות המשפחתיות בדת.

לקבלת מידע נוסף אודות תביעת כתובה ניתן למצוא בעמוד זה

לקבלת מידע נוסף באשר לגירושין ניתן למצוא בעמוד זה

בשל העובדה כי חל במקרה דנן הדין האישי ועל אבי הקטינים לזון את הילדים הן מדין תורה והן מדין צדקה, הרי שחובה זו כוללת בתוכה גם את הדאגה של הפרוד למדור ( מגורים), ולכן, אפשר לבקש מבית הדין הרבני כי יעכב את מועד ביצוע פירוק השיתוף בנכס עד אשר לא יימצא לך ולילדייך הקטינים הסדר מגורים אשר תואם את צרכיהם.

מידע נוסף על פירוק שיתוף ניתן לקבל בעמוד זה

מידע נוסף אודות איזון משאבים ניתן לקבל בעמוד זה

מידע נוסף באשר למזונות ניתן לקבל בעמוד זה

מידע נוסף אודות גירושין ניתן לקבל בעמוד זה

כפי שציינת מדובר בחשבון בנק משותף שלכם, אשר ככול הנראה בוצעו משם העברות ו/או הפקדות לטובת משק הבית המשותף. משכך פני הדברים, הרי שחלה במקרה כזה “חזקת השיתוף” וכעת היא אינה יכולה לבטל את החזקה בדיעבד.

מידע נוסף באשר לגירושין ניתן לקבל בעמוד זה

מידע נוסף באשר לאיזון משאבים ניתן לקבל בעמוד זה

ברגע שהוריה של אשתך נתנו לכם את הכספים במתנה, ולא החתימו אתכם על הסכם הלוואה ו/או תנאים להשבת כספים, הרי שכעת אינם יכולים לדרוש את כספי המתנה. עם העברת הכספים מדובר במתנה ואין להשיבה.

פרטים נוספים אודות גירושין ניתן לעיין בעמוד זה

מידע נוסף אודות חלוקת רכוש ניתן לקבל בעמוד זה

ראשית, יש להראות כי מדובר בדירה אשר נעשה בו שימוש על יד המשפחה וכי מדובר בנכס אשר “התערבב” בין כלל הנכסים המשותפים שלכם. לרוב אנו דורשים להראות כי הייתה השקעה משותפת של הבת זוג בדירה, בין אם בהקצאת כספים משאבים ובין אם בהשקעה ובהשבחת הדירה.

במצב זה, הרי שהנך זכאית לדרוש כי מחצית מהזכויות בדירה יירשמו על שמך ויועברו אלייך באמצעות העברה/ רישום הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין.

יודגש, כי כל בעל זכות בדירה/ נכס מקרקעין יכול לדרוש “פירוק שיתוף,” בנכס בכל עת. אלא שבמצב כזה תהי זכאית לקבל 50% מהדירה ואף לרכוש את חלקו של הבעל בדירה.

לקבלת מידע נוסף באשר לחלוקת רכוש ניתן ללחוץ כאן

לקבלת מידע נוסף אודות גירושין ניתן ללחוץ כאן

לקבלת מידע נוסף אודות פירוק שיתוף ניתן ללחות כאן

אכן כן. בהתאם לחוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל”ג-1973 ( סעיף ג1 לחוק), אתה ובת זוגך תוכלו לחתום על הסכם ממון בפני נוטריון, כאשר על הנוטריון לבחון את ההבנה והתוצאות של החתימה על ההסכם.

ניתן לקבל מידע מוסף באשר להסכם ממון בעמוד זה

ניתן לקבל מידע נוסף באשר לחלוקת רכוש ואיזון משאבים כאן

הסכם ממון מהווה חוזה בין הצדדים לכל דבר ועניין. מכאן, שההלכות הנוגעות לדיני החוזים ובכללם “עיקרון העל” תום הלב תמיד “מרחפת” מעל פני הסכמי הממון. אם ברצונך לבטל את ההסכם הנך נדרשת להוכיח כי הגרוש החתים אותך על הסכם תוך שהוא מטעה אותך, לחילופין, עלייך להוכיח בבית המשפט כי במידה והיית מודעת לטעות / הטעייה בהסכם לא היית חותמת על ההסכם.

אומנם מדובר בסוגיה סבוכה שכן חתימתו של אדם עם הסכם מעידה על גמירות דעתו והבנתו, מה שמכונה “חזקת החתימה”, אך במקרים קיצוניים בהם הנזק שנגרם לצד החלש זועק, הרי שניתן יהיה לבטל את ההסכם, או לפחות את החלקים הפוגעניים בהסכם

ניתן לקבל מידע נוסף בעמוד האתר העוסק בהסכם ממון על ידי לחיצה כאן

בנוסף ניתן מצוא מידע נוסף באשר לחלוקת רכוש ואיזון משאבים בעמוד האתר בלחיצה כאן

מחפשים ייעוץ מקצועי ?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם