על זמני שהות במשמורת משותפת
אופן חלוקת זמני שהות במשמורת משותפת הוא אחד הנושאים החשובים, בניסיון להגיע להסכם גירושין בהסכמה. לזמני שהות משותפים הכוללים, לינה בבתיהם של שני ההורים לאחר הגירושים יכולים להיות בעלי חשיבות גדולה, בבניית הקשר שבין הורה לילדיו. חיים משותפים מתוך הסכמה בין הצדדים, יכולה למנוע התפתחות של התופעה הקשה של ניכור הורי ולשמור על יחסים טובים ותרבותיים במשפחה, גם לאחר הפרדת הכוחות.
הורות מעורבת ופעילה
חשוב מאוד שהילד ילון בשני הבתים כבר מגיל צעיר, על מנת שהמפגשים יכללו המשך של הורות מעורבת ופעילה ושהביקורים, לא יהפכו למעין סוג של אירוח. חלוקת זמני שהות במשמורת משותפת באופן שוויוני כבר מגיל צעיר, יכולה להשאיר את ההורה שעוזב את הבית בתוך מעגל החיים של הילד, באופן שיכול להשפיע מהותית, על המשך החיים של הילד. התפיסה החברתית לגבי מעורבות האב בחיי ילדיו עשתה כברת דרך ארוכה בשנים האחרונות, דבר הבא לידי ביטוי גם באופן חלוקת זמני שהות במשמורת משותפת לאחר הגירושין.
שוויוניות לטובת הילד
כאשר מסכימים על משמורת משותפת, חשוב להקפיד לעמוד בקפדנות בלוחות זמנים ולהבין שזמני השהות של כל אחד עם הילד, הם עבור הילד ולטובתו. חשוב במהלך המשא ומתן בתחילת הדרך, בין אם בין בני הזוג או באמצעות ההליך המשפטי, שלא לנקוט בצעדים שיחמירו את המצב. חשוב להפנים כי כל עוד אין החלטה שיפוטית, הילד לא “שייך” לאף אחד ולכל אחד מההורים באופן עקרוני, הזכות לשהות עם הילד באופן שוויוני. חשוב להבין שלמרות הקושי הרב של הפרידה, אסור לנתק את ההורה השני מילדיו והדבר מהווה פגיעה חמורה לא רק בזכויותיו כהורה, אלא גם בעתיד מערכת היחסים עם הילד. לכן כל עוד לא נקבעה המשמרות, יש לאפשר לשני הצדדים לראות את הילד, כביכול הוחלט על זמני שהות במשמורת משותפת שוויוניים.
ייעוץ וליווי לגבי זמני שהות במשמורת משותפת
אם אתם זקוקים למידע נוסף או ייעוץ, לגבי זמני שהות במשמורת משותפת הגעתם לאתר הנכון. משרד עו”ד אביחי בן דוד מוביל את התחום של דיני המשפחה ומתמחה בסוגיות של גירושין ומעמד איש. הצוות המשפטי, של משרד עו”ד אביחי בן דוד ממוקד בקידום האינטרסים של כל לקוח באופן ספציפי, תוך תיאום ציפיות ומחויבות לשקיפות מרבית.