לאן נגיש בקשה ליישוב סכסוך משפחתי?
כולנו יודעים כי לפעמים בתוך המשפחה ישנו קושי להגיע להסכמות. יחד עם זאת, לעיתים אי הסכמות אלו יכולות להדרדר לכדיי סכסוך ועל כן נדרשת עזרה והתערבות חיצונית, על מנת לבצע גישור לטובת המשפחה כולה. אז באילו מקרים ישנה חובה להגיש בקשת הליך גישור במשפחה, ומי יכול לסייע לנו בתהליך?
מהו גישור סכסוך משפחתי?
בארץ קיימות יחידות סיוע המורכבות מעובדים סוציאלים, פסיכולוגים, ויועצים אשר מטרתם היא לסייע למשפחות להגיע לכדיי הסכמות, על מנת שאלו לא יגיעו לכדיי תביעה בבית המשפט, או בבית דין רבני.
למה צריך גישור סכסוך משפחתי?
כאשר ישנו סכסוך משפחתי מסוים, ישנה חובה להגיש בקשה ליישוב סכסוך משפחתי ליחידות הסיוע, טרם הגשת הליכים משפטיים בנושא הסכסוך. בנוסף גם אם הוגשה תביעה, רשאי השופט להפנות ,קודם כל, לסיוע על מנת שיימנע הליך משפטי, ורשאי הוא לעשות זאת בהתאם לכל סוג של סכסוך.
המקרים בהם ישנה חובת הגשת בקשה ליישוב סכסוך משפחתי הם מקרים כגון נישואין וגירושין, תשלום דמי מזונות, יחסי ממון בין בני זוג, וכל תחום הקשור לרווחת הילדים המשותפים של בני הזוג.
מהו הליך גישור משפחתי?
כל עוד מתבצע הליך גישור משפחתי אין אופציה לשני הצדדים להגיש תביעה בבית המשפט. גם לאחר סיום התהליך ישנה תקופה בה עדיין לא ניתן לתבוע, למעט מקרים חריגים. גישור משפחתי כאמור מתבצע ביחידות הסיוע באמצעות פניה. רק במידה ולאחר ולא צלח הגישור הצד שהגיש את הבקשה לגישור יכול גם הוא לתבוע ראשון.
מי יכול לעשות גישור משפחתי?
כאמור על מנת לבצע הליך גישור במשפחה יש לפנות ליחידות הסיוע. מומלץ לעשות את כלל הליך הבקשה והגישור בסיועו של עורך דין המתמחה בגישור סכסוכים. עורך הדין אביחי בן דוד מתמחה מזה שנים בתחום הסכסוכים ומומלץ להיוועץ עמו טרם הגשת הבקשה ואף לאורך כל התהליך. במידת הצורך הוא גם יכול להיות זה אשר יגיש את הבקשה בשמכם. בנוסף, לו הרגישות הנדרשת לנהל תיק בנושא כל כך רגיש כמו סכסוכים משפחתיים.
לסיכום
במידה וקיים סכסוך משפחתי דעו כי טרם הגשת תביעה יהיה עליכם להגיש בקשה ליישוב סכסוך משפחתי, אותו מומלץ לעבור בצמוד לייעוץ עו”ד.